ស៊ុប-ឆ្អឹងជំនីត្រាវ

1
គ្រឿង​ផ្សំៈ

​ឆ្អឹង​ខ្ចី​ 300​ ក្រាម​  ត្រាវ​ 400 ក្រាម ​ ស្លឹក​ខ្ទឹម​  អំបិល ​1 ​ស្លាប​ព្រាកា​ហ្វេ ​ ប៊ី​ចេង​ កន្លះ​ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ ​ ម្សៅ​ស៊ុប ​2 ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ ​ ខ្ទឹម​បារាំង។​
ការ​អនុវត្ត​
កាប់​ឆ្អឹង​ជាដុំ​ លាង​ទឹក​ ដាំទឹក​ ចិត​ត្រាវ​ កាត់​ជាដុំ​ ឬ​ កាត់​ជា ​3 ​ជ្រុង​ លាយ​ជាមួយ​គ្រឿង​ទេសហើ​យ​ចំហុយ​​
នៅ​ពេល​ឃើញ​ត្រាវ​ផុយហើ​យ ​ត្រូវ​បន្ថែម​ឆ្អឹង​ជំនី​និង​​ ដំឡូង​រ​​ហូត​ផុយ ​បន្ថែម​អំបិល ​ហើយ​បិទ​ចង្រ្កាន​ ដួស​ស៊ុប​ដាក់​ចាន ​លាយ​ខ្ទឹម​បារាំង
​គួរ​ចង​ចាំៈ ​ត្រាវ​ផ្អែម​វាត្រូវ​ជាមួយ​ ដំឡូង។​ ឆ្អឹង​ជ្រូក​គួរ​ជ្រើស​រើស​ឆ្អឹង​ខ្ចី​ ពី​ព្រោះវា​ទន់។​