អាំង-សាច់ជ្រូកបីជាន់រុំគ្រំអាំង

1សាច់​ជ្រូក​បី​ជាន់​រុំ​ជាមួយ​គ្រំ​យក​ទៅ​អាំង​ពិត​ជា​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់ រួម​ផ្សំ​នឹង​ភាព​ស្រួយ​របស់​សាច់​ជ្រូក​អាំង​នោះ លោក​អ្នក​ប្រាកដ​ជា​រីករាយ​ក្នុង​ការ​ទទួល​ទាន​មិន​ដាច់​ចិត្ត​ឈប់​ឡើយ លុះ​ត្រា​តែ​ឆ្អែត តឹង​ពោះ។ ថ្ងៃ​នេះ​ដែរ គេហទំព័រ Khmerstation សូម​យក​វិធី​អាំង​សាច់​ជ្រូក​បី​ជាន់​រុំ​គ្រំ​មក​ជូន​លោក​អ្នក​អនុវត្ត​តាម។
គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់​គ្រំ​ដែល​បក​សំបក​រួច (បរិមាណ​តាម​តម្រូវ​ការ), សាច់ជ្រូក​បី​ជាន់​ប្រហែល​កន្លះ​គីឡូ​ក្រាម យក​មក​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្ដើង​វែងៗ, អំបិល, ស្ករ, ប៊ីចេង, ម្រេច និង​ខ្ទឹម​ស។
វិធីចម្អិន៖
1
1- យក​សាច់​ជ្រូក​ដែល​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្ដើង​វែងៗ​នោះ​ប្រឡាក់​ជាមួយ​នឹង​ស្ករ អំបិល ប៊ីចេង ម្រេច និង​ខ្ទឹម​ស​ដំ។ ទុក​ចោល​ប្រហែល​បី​នាទី។
2- យក​សាច់​ជ្រូក​រុំ​ពី​ក្រៅ​សាច់​គ្រំ រួច​ដោតឈើ។
3- ដាក់​បន្ទះ​ឆ្អើរ​លើ​ចង្រ្កាន​ធ្យូង​ដែល​មាន​ភ្លើង​ក្ដៅ​ល្អ (លោក​អ្នក​អាច​ប្រើ​ចង្រ្កាន​ដែល​មាន​មុខងារ​អាំង​សាច់​មិន​ឱ្យ​ខ្លោច​បាន)។
4- ដាក់សាច់ជ្រូកដែលរុំជាមួយគ្រំអាំងលើបន្ទះនោះ។
5- អាំងវាទាល់តែឆ្អិន និងស្រួយ ហើយចាប់ដាក់ចាន រួចទទួលទានក្ដៅៗ។
1