ឆា-សាច់ជ្រូកក្ដៅហិរ
អាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់ប្រជាជនខ្មែរយើងពិតជាសាមញ្ញ តែឆ្ងាញ់ ក៏ប៉ុន្តែអាហារភាគច្រើនទាមទារឱ្យចេះចម្អិនច្បាស់ ចំណាយពេលយូរ និងប្រើបច្ចេកទេសផ្សេងៗដើម្បីឱ្យអាហារមានរសជាតិឆ្ងាញ់។ មួយវិញទៀត ក្នុងពេលបច្ចុប្បន្ន មានស្រ្តីមេផ្ទះជាច្រើនមានភាពមមាញឹកនឹងការងារ ក៏ដូចជាការរកស៊ីជាដើម ដែលនេះជាហេតុធ្វើឱ្យពួកគេមិនសូវមានពេលវេលាគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ចម្អិនម្ហូបដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងប្លែកឡើយ។ ថ្ងៃនេះ គេហទំព័រ Khmerstation សូមណែនាំម្ហូបមួយមុខទៀត គឺមានឈ្មោះថា “សាច់ជ្រូកក្ដៅហិរ”។ សូមចំណាយពេលបន្តិចអានដើម្បីជាគំនិតក្នុងការធ្វើមុខម្ហូបដែលប្លែកជាងរាល់ដង។
គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់ជ្រូកហាន់ជាបន្ទះស្ដើងល្មម, ទឹកស៊ីអ៊ីវ 3 ស្លាបព្រាបាយ, ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ 2 ស្លាបព្រាបាយ, គល់ខ្ញីកន្លះស្លាបព្រាបាយ, ស្ករពណ៌ត្នោត 2 ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកម្ទេស 2 ស្លាបព្រាបាយ, ម្ទេសក្រហមហាន់ជាសរសៃស្ដើងៗ 1 ស្លាបព្រាបាយ, ស្រាអង្ករ 2 ស្លាបព្រាបាយ, ប្រេងល្ង 2 ស្លាបព្រាបាយ, ខ្ទឹមបារាំង 1
វិធីចម្អិន៖
1- លាយគ្រឿងផ្សំទាំងអស់ចូលគ្នា លើកលែងតែសាច់ជ្រូក ហើយយកវាឆារម្ងាស់ក្នុងខ្ទះ
2- ដាក់សាច់ជ្រូកចូល
3- ឆាវាបញ្ចុលគ្នាទាល់តែចូលជាតិល្អ និងឈ្ងុយ ហើយដួសដាក់ចាន និងទទួលទានជាមួយបាយចំហុយ៕
Post a Comment