ញាំ-ស្ពៃក្តោប

 


គ្រឿ​ង​ផ្សំៈ
​-សាច់​ជ្រូក​ 3​ ខាំ
​- ស្ពៃក្តោប​ពណ៌ស ​2 ខាំ
​- ស្ពៃ​ក្តោប​ពណ៌​ស្វាយ​ 2​ ខាំ
– ហៃប៊ី​ 2​ ស្លាប​ព្រាបាយ​
– ខ្ទឹម​ស 5 ​គ្រាប់
​- ខ្ទឹម​ក្រហម ​5 ​គ្រាប់​
– សណ្តែក​ដីលី​ង​ កន្លះ​ចាន​ចង្កឹះ​
– ទឹក​ត្រី ​3 ​ស្លាប​ព្រាបាយ​
– ស្ករ​ស 3 ​ស្លាប​ព្រាបាយ​
– ទឹក​ខ្មេះឬទឹក​ក្រូចឆ្មារ​ 2 ​ស្លាប​ព្រាបាយ​
– ម្សៅ​ស៊ុប ​1 ​ស្លាប​ព្រាបាយ
វិធី​ធ្វើៈ​
1.សាច់​ជ្រូកស្ងោរ​ឆ្អិន​ ហាន់​ជាសរសៃៗ​ ខ្ទឹម​ស ​ខ្ទឹម​ក្រហម​ហាន់បន្ទះ​ស្តើងៗ​ ហៃ​ប៊ីបុក​ សណ្តែក​ដីលីង​ ស្ពៃ​ក្តោប​ហាន់​ជា​សរសៃ​ឆ្មារ។​
2.យក​ស្ពៃក្តោប​ សាច់​ជ្រូក​ ហៃប៊ី ​ខ្ទឹម​ស ​ខ្ទឹម​ក្រហម​ដាក់​ទឹក​ត្រី ​ស្ករស​ ទឹក​ខ្មេះ ​ម្សៅស៊ុ​ប ច្របល់​​ចូល​គ្នា​ឲ្យចូល​ជាតិ ទើប​រោយ​សណ្តែក​ដី​ពីក្រោយ​គេ ​បើចង់​ដាក់​ជីគ្រប់​មុខ​ បន្តិច​ក៏បាន។​