ឆា-បាយគីមឈី

1
គ្រឿងផ្សំ៖
ប្រេង​ឆា, សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ, បាយ​ឆ្អិន, ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់ (បំបែក​គល់ និង​ស្លឹក​ផ្សេង​គ្នា), គីម​ឈី​ចិញ្ច្រាំ, ទឹក​គីម​ឈី, ប្រេង​ល្ង, ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ, ស៊ុត, គ្រាប់​ល្ង
វិធីចម្អិន៖
1-      ចាក់​ប្រេងឆាក្នុងខ្ទះក្ដៅ ឆាសាច់ទាល់តែឆ្អិន
2-      យក​បាយ​ឆ្អិន​ដាក់​ក្នុង​ចាន​គោម​មួយ ដោយ​ដាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ប្រហែល 1 ស្លាប​ព្រា​បាយ ហើយ​ច្របល់​គ្នា
3-      បំពង​គល់​ខ្ទឹម ទាល់​តែ​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ ប្រហែល​ជា 30 វិនាទី។ ចាក់​គីម​ឈី​ចិញ្ច្រាំ និង​ទឹក​គីម​ឈី​ចូល រួច​ចាក់​បាយ​ចូល ឆា​វា​ឱ្យ​ចូល​ជាតិ​ល្អ ប្រហែល 10 នាទី ឱ្យ​មើល​ទៅ​បាយ​ឡើង​ក្រហម
4-      បន្ថែម​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ និង​ប្រេង​ល្ង​ចូល កូរ​ចុះ​ឡើង​ប្រហែល 3 ទៅ 5 នាទីឱ្យ​វា​ចូល​ជាតិ​ល្អ។ កុំ​ភ្លេច​ភ្លក់​មើល ថា​តើ​រសជាតិ​វា​ត្រូវ​ចំណូល​ចិត្ត​របស់​លោក​អ្នក​ហើយ​ឬ​នៅ រួច​ដួស​ដាក់​ចាន
5-      ចៀន​ស៊ុត រួច​ដួស​ដាក់​ពី​លើ​បាយ​ឆា​នោះ ហើយ​រោយ​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់ និង​គ្រាប់​ល្ង​ពី​លើ​ជា​ការ​ស្រេច៕