បំពង-ស៊ុតត្រាវបំពង

1គ្រឿងផ្សំ៖
ស៊ុត​បី​គ្រាប់, មើមត្រាវ 300 ក្រាម, នំ​ប័ង 100 ក្រាម, ម្សៅ​ក្រឡុក​ពងមាន់ 2 ក្រាម, ម្សៅ​ធ្វើ​នំ 3 ក្រាម, ម្សៅ​ប្រឡាក់ 5ក្រាម, ស្ករ 20ក្រាម, ខ្លាញ់ជ្រូក 150ក្រាម, ប្រេងឆា, ទឹកជ្រលក់​ជូរ​ផ្អែម…
របៀប​ធ្វើ៖
1 ស្ងោរ​ស៊ុត​ឱ្យ​ឆ្អិន ទុកឱ្យ​ត្រជាក់​រួច​បកសំបក​ចេញ បន្ទាប់មក​យក​ម្សៅ​ប្រឡាក់ ម្សៅ​ធ្វើ​នំ ម្សៅ​ពងមាន់ និង​អំបិល​បន្តិច​ដាក់បញ្ចូល​គ្នា
2 ពេល​លាយ​ម្សៅ​រួចហើយ យក​មួយ​ភាគ​តូច​មក​សង្កត់​ឱ្យ​ស្តើង​រួច​ខ្ចប់​វា​ជុំវិញ​ស៊ុត
3 ចាក់​ប្រេងឆា​ទៅលើ​ខ្ទះ​ឱ្យ​ក្តៅ រួច​ដាក់​វា​ក្នុង​ខ្ទះ​បំពង​វា​ឱ្យ​ឡើង​ពណ៌​ក្រហម និង​ឱ្យ​ស្រួយ
4 ស្រង់​ដាក់​ចាន រួច​ញាំ​វាក្តៅៗជាមួយ​ទឹកជ្រលក់​ជូរអែម
ចំណាំ៖ បើ​យើង​យក​ម្សៅ​ត្រាវ​មក​ប្រើ ល្អ​បំផុត​គឺ​វា​ធ្វើឱ្យ​សំបក​ទន់​ស្រួល​ញ៉ាំ។ នៅពេលដែល​យើង​យក​ម្សៅ​មក​ខ្ចប់​ជាមួយ​ស៊ុត កុំ​ខ្ចប់​វា​ក្រាស់​ពេក​ហើយក៏​កុំ​ស្តើង​ពេក។