ឆា-ម្ហូបចិន Bourbon Chicken

នៅថ្ងៃនេះ សូមណែនាំប្រិយមិត្តឲ្យស្គាល់នូវមុខម្ហូបចិនមួយមុខដែលងាយស្រួល ចម្អិននិងធានាថាមានរសជាតិឆ្ងាញ់មែនទែនគឺម្ហូបដែលមានឈ្មោះថា Bourbon Chicken។តើម្ហូបមួយនេះមានគ្រឿងផ្សំនិងរបៀបធ្វើយ៉ាងម៉េចខ្លះទៅ?
គ្រឿងផ្សំBourbonChicken៖
-សាច់ទ្រូងមាន់ប្រមាណ១គីឡូក្រាមហើយកាត់វាជាដុំៗ
-ប្រេងឆាអូលី១-២ស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមសរមួយ១កំពឹសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត
-ទឹកខ្មី១/៤នៃស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្រេចក្រហមម៉ត់ចំនួន៣/៤នៃស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកផ្លែប៉ោមចំនួន១/៤ពែង
-ស្ករត្នោតចំនួន១/៣នៃកូនចានម្ហូប
-ទឹកប៉េងបោះចំនួន២ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកខ្មះចំនួន១ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកសុទ្ធចំនួនកន្លះពែង
-ទឹកសៀងចំនួន១/៣នៃកូនចាន។
-សាច់ទ្រូងមាន់ប្រមាណ១គីឡូក្រាមហើយកាត់វាជាដុំៗ
-ប្រេងឆាអូលី១-២ស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមសរមួយ១កំពឹសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត
-ទឹកខ្មី១/៤នៃស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្រេចក្រហមម៉ត់ចំនួន៣/៤នៃស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកផ្លែប៉ោមចំនួន១/៤ពែង
-ស្ករត្នោតចំនួន១/៣នៃកូនចានម្ហូប
-ទឹកប៉េងបោះចំនួន២ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកខ្មះចំនួន១ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកសុទ្ធចំនួនកន្លះពែង
-ទឹកសៀងចំនួន១/៣នៃកូនចាន។
របៀបធ្វើBourbonChicken៖
១.ចាក់ប្រេងឆាអូលីវចូលនៅក្នុងខ្ទះទុករហូតដល់ក្តៅ
២.ចាក់សាច់មាន់ចូលក្នុងខ្ទះហើយទុករហូតដល់ឡើងពណ៌ត្នោត(តែកុំឲ្យឆ្អិន)
៣.ដួសសាច់មាន់ចេញពីខ្ទះដាក់ក្នុងចាន
៤.ដាក់គ្រឿងផ្សំដែលនៅសល់ចូលនៅក្នុងខ្ទះដែលក្ដៅល្មមហើយច្របល់វាបញ្ចូលគ្នា
៥.ចាក់សាច់មាន់ចូលខ្ទះជាថ្មីហើយទុកវារហូតដល់ពុះ
៦.បន្ថយភ្លើងបន្តិចហើយរម្ងាស់ទុករហូតដល់២០នាទី
៧.ដួសវាដាក់ឬស្រូបលើបាយក្ដៅឬចាន តាមការគួរ គឺជាការស្រេច។
១.ចាក់ប្រេងឆាអូលីវចូលនៅក្នុងខ្ទះទុករហូតដល់ក្តៅ
២.ចាក់សាច់មាន់ចូលក្នុងខ្ទះហើយទុករហូតដល់ឡើងពណ៌ត្នោត(តែកុំឲ្យឆ្អិន)
៣.ដួសសាច់មាន់ចេញពីខ្ទះដាក់ក្នុងចាន
៤.ដាក់គ្រឿងផ្សំដែលនៅសល់ចូលនៅក្នុងខ្ទះដែលក្ដៅល្មមហើយច្របល់វាបញ្ចូលគ្នា
៥.ចាក់សាច់មាន់ចូលខ្ទះជាថ្មីហើយទុកវារហូតដល់ពុះ
៦.បន្ថយភ្លើងបន្តិចហើយរម្ងាស់ទុករហូតដល់២០នាទី
៧.ដួសវាដាក់ឬស្រូបលើបាយក្ដៅឬចាន តាមការគួរ គឺជាការស្រេច។
តើប្រិយមិត្តមានចំណាប់អារម្មណ៍ចង់សាក់ឬភ្លក់មុខម្ហូបមួយនេះទេ?បន្ទាប់ពីបានដឹងពីគ្រឿងផ្សំនិងរបៀបធ្វើហើយ តើប្រិយមិត្ត អាចសាកល្បងចម្អិនបានទេ?
Post a Comment