ឆា-ខ្យងសមុទ្រ (Oyster) ងាវ ប៉ូវក្រលៀន
គ្រឿងសមុទ្រគឺប្រភពផ្តល់ជីវជាតិបង្កើនថាមពលបុរស ត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ថាពីយូរលង់មកហើយ ។ តាមអ្នកឯកទេសខាងអាហាររបបហូបចុក ទើបជាយន្តការសកិ្តសិទ្ធិដើម្បីធានាសុខភាពបុរសភេទ ។ ក្រៅពីស័ង្កសីនិងធាតុរ៉ែសំខាន់មួយចំនួនទៀត គ្រឿងសមុទ្រផ្ទុក argynin ដែលជាអាស៊ីតអាមីនបង្កើតទឹកស្ពែមឱ្យបុរស និង អាសូតអាស៊ីត ដែលជួយឱ្យអង្គជាតិឡើងរឹង ។ មួយសប្តាហ៍គួរហូប ពីរទៅបីពេលអាហារធ្វើពី គ្រំ ងាវ បង្គារ ក្តាម សមុទ្រ និង បន្លែ បៃតង ។ តមកនេះគឺអាហារ 6ប្រភេទ មានប្រយោជន៍ដល់សុខភាពបុរស ។
ងាវនិងទឹកដូង
ងាវ 9g ស្ករក្រាម 15g ទឹកដូងខ្ចី 20ml ខ្ញីខ្ចី 5g ។ ងាវយកទៅត្រាំទឹកមុនប្រមាណ 2 ម៉ោងឱ្យចេញសារធាតុអាក្រក់និងសំអាតឱ្យស្អាត ។ ខ្ញីដាក់ទឹកស្ងោរឱ្យពុះដាក់ងាវចូលស្រុសឱ្យក្លិនស្រង់ឡើងទុក មួយអន្លើឱ្យស្ងួតទឹក ។ យកទឹកស្ងោរងាវ 150ml ដាក់ស្ករក្រាមចូលហើយដាំឱ្យពុះ ដាក់ទឹកដូងចូល បើកភ្លើងតូចទុក 5 នាទីទៀតគឺស្រោចហើយសាច់ងាវអាចឆាអំពិលទុំ ឬ ជ្រលក់អំបិល ម្រេច ឯ ទឹកស៊ុបខាងលើគឺហុតពេលឧណ្ហៗ ។ អាចហូបរាល់ថ្ងៃក៏បានជួយឱ្យចិត្តស្ងប់ ប៉ូវឈាម បង្កើនទឹកកាម និង ថាមពលបុរស ។

ងាវ 9g ស្ករក្រាម 15g ទឹកដូងខ្ចី 20ml ខ្ញីខ្ចី 5g ។ ងាវយកទៅត្រាំទឹកមុនប្រមាណ 2 ម៉ោងឱ្យចេញសារធាតុអាក្រក់និងសំអាតឱ្យស្អាត ។ ខ្ញីដាក់ទឹកស្ងោរឱ្យពុះដាក់ងាវចូលស្រុសឱ្យក្លិនស្រង់ឡើងទុក មួយអន្លើឱ្យស្ងួតទឹក ។ យកទឹកស្ងោរងាវ 150ml ដាក់ស្ករក្រាមចូលហើយដាំឱ្យពុះ ដាក់ទឹកដូងចូល បើកភ្លើងតូចទុក 5 នាទីទៀតគឺស្រោចហើយសាច់ងាវអាចឆាអំពិលទុំ ឬ ជ្រលក់អំបិល ម្រេច ឯ ទឹកស៊ុបខាងលើគឺហុតពេលឧណ្ហៗ ។ អាចហូបរាល់ថ្ងៃក៏បានជួយឱ្យចិត្តស្ងប់ ប៉ូវឈាម បង្កើនទឹកកាម និង ថាមពលបុរស ។

ផ្លែប៉ៃកួ (-Ginkgo) និងងាវ
ប៉ៃកួ 20g ងាវ 10g ស្ករក្រាម 15g ។ ប៉ៃកួ បកសម្បកនិងបណ្តូលចោល ងាវត្រាំទឹកមុន 2ម៉ោង ហើយសំអាតឱ្យស្អាតស្ករក្រាមដំឱ្យបែកៗ ។ ដាក់ប៉ៃកួ ចូលឆ្នាំងដាក់ទឹក 200ml ដាក់ងាវនិងស្ករក្រាមចូលស្ងោរឱ្យពុះបើកភ្លើងតូចរម្ងាស់ដល់ផ្លែ ប៉ៃកួឆ្អិនល្អ ។ មួយថ្ងៃហូបបានមួយចាន ទាំងទឹកទាំងកាក ជួយឱ្យថាមពលបុរសនឹងន ម៉ូវតម្រងនោម បំបាត់ស្លេស្ម បំបាត់ក្អក ព្យាបាលរោគហឺត ។
សម្លរ Oyster និងសាច់សុទ្ធ
សាច់ Oyster 120g សាច់ជ្រូក សាច់សុទ្ធ 120g សំបកងាវអាំង 60g សិងជាង (-Fresh ginger) 4ចំណិត ។ Oyster ស្រស់ចោលសម្បកយកសាច់សុទ្ធលាងឱ្យស្អាត ងាវយកសំបកស្រស់ៗដាក់ចូលចង្រា្កនធ្យូងដុតឱ្យក្រហម យកចេញដំឱ្យម៉ត់ យកក្រណាត់ស្អារខ្ចប់ សាច់ជ្រូកលាងស្អាតហាន់ចំណិតៗ សិងជាងលាងឱ្យស្អាត ។ ដាក់គ្រឿងផ្សំទាំងអស់ចូលឆ្នាំងជាមួយគ្នាដាក់ទឹកល្មមស្ងោរឱ្យពុះ ហើយបើកភ្លើងតូចបានហើយទុក 2ម៉ោងក្រោយ រួចបង់គ្រឿងភ្លក្សឱ្យល្មមមាត់ជាការស្រេច ។ ជួយឱ្យចិត្តស្ងប់ ប៉ូវឈាមពន្យារពេលចេញទឹកកាម ជួយក្រលៀន និង បំបាត់ការយល់សបិ្តប្លែកៗ ។

ប៉ៃកួ 20g ងាវ 10g ស្ករក្រាម 15g ។ ប៉ៃកួ បកសម្បកនិងបណ្តូលចោល ងាវត្រាំទឹកមុន 2ម៉ោង ហើយសំអាតឱ្យស្អាតស្ករក្រាមដំឱ្យបែកៗ ។ ដាក់ប៉ៃកួ ចូលឆ្នាំងដាក់ទឹក 200ml ដាក់ងាវនិងស្ករក្រាមចូលស្ងោរឱ្យពុះបើកភ្លើងតូចរម្ងាស់ដល់ផ្លែ ប៉ៃកួឆ្អិនល្អ ។ មួយថ្ងៃហូបបានមួយចាន ទាំងទឹកទាំងកាក ជួយឱ្យថាមពលបុរសនឹងន ម៉ូវតម្រងនោម បំបាត់ស្លេស្ម បំបាត់ក្អក ព្យាបាលរោគហឺត ។
សម្លរ Oyster និងសាច់សុទ្ធ
សាច់ Oyster 120g សាច់ជ្រូក សាច់សុទ្ធ 120g សំបកងាវអាំង 60g សិងជាង (-Fresh ginger) 4ចំណិត ។ Oyster ស្រស់ចោលសម្បកយកសាច់សុទ្ធលាងឱ្យស្អាត ងាវយកសំបកស្រស់ៗដាក់ចូលចង្រា្កនធ្យូងដុតឱ្យក្រហម យកចេញដំឱ្យម៉ត់ យកក្រណាត់ស្អារខ្ចប់ សាច់ជ្រូកលាងស្អាតហាន់ចំណិតៗ សិងជាងលាងឱ្យស្អាត ។ ដាក់គ្រឿងផ្សំទាំងអស់ចូលឆ្នាំងជាមួយគ្នាដាក់ទឹកល្មមស្ងោរឱ្យពុះ ហើយបើកភ្លើងតូចបានហើយទុក 2ម៉ោងក្រោយ រួចបង់គ្រឿងភ្លក្សឱ្យល្មមមាត់ជាការស្រេច ។ ជួយឱ្យចិត្តស្ងប់ ប៉ូវឈាមពន្យារពេលចេញទឹកកាម ជួយក្រលៀន និង បំបាត់ការយល់សបិ្តប្លែកៗ ។

សម្លរងាវ ផ្កាកូឡាបនិងក្បាលត្រីក្អែក
ប្រើសម្រាប់អ្នកងាប់អង្គជាតិ ងាវ50g ផ្កាកុលាប 6g ក្បាលត្រីក្អែក 1 តៅហ៊ូ 50g ខ្ញី ខ្ទឹម អំបិល 5g ក្នុងមួយមុខ ។ លាងសំអាតងាវ ផ្កាកុឡាប ។ ក្បាលត្រីធ្វើឱ្យស្អាតពុះជាពីរ ។ ខ្ញីហាន់ស្តើងៗ ខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗ តៅហ៊ូ កាត់តូចៗ ប្រហែ 5cm ។ ដាក់ក្បាលត្រី ងាវ ផ្កាកូឡាបខ្ញី ខ្ទឹម អំបិលនិងទឹក 800ml ស្ងោរនិងភ្លើងខ្លាំងឱ្យពុះ ដួសពពុះចោល ដាក់តៅហ៊ូចូលហើយ បើកភ្លើងតូចប្រមាណ 35នាទី ទៀត ។ ជួយឱ្យរំលាយឈាមកក ប៉ូវក្រលៀន ជួយឱ្យកើនទឹកកាមនិងបំបាត់ដុំពក ៕
ប្រភព Suckhocdo,song
Post a Comment