រៀនធ្វើម្ហូប

អាំង-ភ្លៅមាន់ចំហុយគ្រឿងផ្សំជប៉ុន

 
គ្រឿងផ្សំ៖-ភ្លៅ​មាន់​ប្រមាណ៨ភ្លៅ​ដោយ​យក​ស្បែ​កវា​ជាប់​ជាមួយ​ផង-ទឹក១ពែង-ទឹក​ខ្មះ​កន្លះ​ពែង-ទឹក​សឿង១/៣ពែង-ស្ករស២ស្លាបព្រា​បាយ​កន្លះ-ស្លឹក​សរបក​និង​ហាន់​ឲ្យតូចៗ-ម្ទេស​ហិ​រ​មួយ​ផ្លែ​ដោយ​យក​គ្រាប់​ចេញ​ហាន់​ជាចំណិតៗ-ស្លឹក​ខ្ទឹម​វែង របៀប​ចម្អិន៖ទី១....
អានបន្ត ...
 
 

ឆា-បង្គាជាមួយទឹកឃ្មុំ

 
គ្រឿងផ្សំ– បង្គា 10 ទៅ 15 ក្បាល– ទឹកឃ្មុំ 2 ស្លាបព្រា​បាយ– ប្រេងឆា 2 ស្លាបព្រា + 1 ស្លាបព្រា​កាហ្វេ– ទឹកក្រូច​ឆ្មា 1 ស្លាបព្រា​កាហ្វេ– ខ្ទឹមស​ជ​ញ្ជ្រាំ 1 ស្លាបព្រា​កាហ្វេ– អំបិល និង​ម្រេច– ខ្ទឹម(ដើម)...
អានបន្ត ...
 

ឆា-ភ្លាមីសួ របៀបកូរ៉េខាងត្បូង

 
ក-គ្រឿងផ្សំមីសួ (កូរ៉េខាងត្បូង) ឬ​មីសួ ធម្មតា 200g ស្ពៃខៀវ 300g សាច់គោ​សុទ្ធ 300g ការ៉ុត 1មើម ផ្សិតចំបើង (ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ឬ ផ្សិត​តុង​កូវ​ក៏បាន) ខ្ទឹមបារាំង​ពាក់កណ្តាល​ផ្លែ ប្រេងឆា ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ...
អានបន្ត ...
 
 

ឆា-ម្ហូបចិន Bourbon Chicken

 
នៅថ្ងៃនេះ​ សូម​ណែនាំ​ប្រិយមិត្ត​ឲ្យ​ស្គាល់​នូវ​មុខម្ហូប​ចិន​មួយ​មុខ​ដែល​ងាយស្រួល​ ចម្អិន​និង​ធានាថា​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​មែន​ទែន​គឺ​ម្ហូប​ដែលមាន​ឈ្មោះថា Bourbon Chicken។តើ​ម្ហូប​មួយ​នេះ​មាន​គ្រឿងផ្សំ​និង​របៀប​ធ្វើ​យ៉ាងម៉េច​ខ្លះទៅ? គ្រឿងផ្សំ​BourbonChicken៖-សាច់​ទ្រូង​មាន់​ប្រមាណ....
អានបន្ត ...
 

ស៊ុប-នំបញ្ចុកខគោ

 
ក-គ្រឿងផ្សំឆ្អឹង​គោ 1kg ខ្ញី​មួយ​ឬ​ពីរ​មើម ខ្ទឹមបារាំង​មួយ​ឬ​ពីរ​មើម ប្រហិត​សាច់គោ 5ខាំ សរសៃ​គោ 5ខាំ ខ្ទឹម​ស្លឹក​ជីរ​ក្រអូប អំបិល ម្សៅ​ស៊ុប ក្រូចឆ្មារ ស្ករ សណ្តែកបណ្តុះ ស្លឹកគ្រៃ​ចិញ្ច្រាំ ម្ទេស​ម៉ត់...
អានបន្ត ...
 

អាំង-នំបុ័ងសាច់មាន់តេរីយ៉ាគី

 
គ្រាន់តែ​កែខៃ​បន្តិច​ពី​ម្ហូប​ជប៉ុន អ្នក​អាច​ចម្អិន​សាច់មាន់ Teriyaki ឱ្យទៅជា​អាហារ​ពេលព្រឹក​និង​នំ​បុ័ង​ក្តៅ​ស្រួយ បូកផ្សំ​និង​រសជាតិ​សាច់មាន់​ប្រឡាក់​គ្រឿង Teriyaki ដ៏​ឆ្ងាញ់​ពិសា ។ ក-គ្រឿងផ្សំសាច់មាន់​សុទ្ធ...
អានបន្ត ...
 

អាំង-មាន់ ស្រវឹង ABC

 
គ្រឿងផ្សំ-ស្រាបៀ ABC ១កំប៉ុង-ស្លឹកក្រូចសើច​៤សន្លឹក-គល់ស្លឹកគ្រៃ ១ដើម-មាន់ ១ក្បាល-រំដេង ៣ចំណិត-ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ-ស្ករស-៥ស្លាបព្រាកាហ្វេ-ម្សៅស៊ុប ៥ស្លាបព្រាកាហ្វេ-ម្រេច ៥ស្លាបព្រាកាហ្វេ-ប្រេងខ្យង...
អានបន្ត ...
 

សម្ល-បបរគ្រឿង

 
គ្រឿងផ្សំ៖ ១.​​ សាច់ជ្រូក ឆ្អឹង​ជ្រូក (យកឆ្អឹង​ស៊ុប)២.​​ ផ្សិតក្រៀម៣.​​ ការ៉ុត ដំឡូងបារាំង ផ្សិតចំបើង ខ្ទឹមបារាំង សណ្តែកបណ្តុះ ជីបន្លា៤.​​ សៀងផ្អែម៥.​​ អង្ករ៦.​​ ដុំស៊ុប ស្ករស អំបិល ម្រេច ទឹក​ត្រី...
អានបន្ត ...
 
 

ស៊ុប-ឆ្អឹងស៊ុប

 
ខណៈ​ដែល​អាហារ​ប្រភេទ​ប​ន្ឡែ​ ឬ​ផ្ឡែ​ឈើ​ បើសិន​យក​ទៅ​ស្ងោរ​ ឬ​ស្រុស​យូរ​ពេក​ គុណភាព​ខាង​អាហារ​ នឹង​ត្រូវ​រលាយ​អស់​ ទៅ​តាម​កម្តៅ​នោះ​ ផ្ទុយ​ទៅ​វិញ​ ប្រសិនបើ​ឆ្អឹង​សត្វ​ស្ងោរ​ ឬ​រម្ងាស់​ធ្វើ​ទឹក​ស៊ុប​...
អានបន្ត ...
 

បង្អែម-បបរដំឡូងជ្វា

 
គ្រឿងផ្សំដំឡូងជ្វា កំបោរ គ្រាប់សាគូ ស្ករស ដូងទុំ អំបិល។ វិធីធ្វើ ១-ដំឡូងជ្វាចិតសំបកលាងទឹក កាត់ជាដុំធំល្មម ត្រាំទឹកកំបោរកន្លះម៉ោង ។២-គ្រាប់សាគូលាងទឹក។៣-ដូងទុំកោសពូតយកខ្ទិះដើមផ្សេង យកចុងខ្ទិះផ្សេង...
អានបន្ត ...
 
 

បង្អែម-ចេកឆឹងស្ករ

 
គ្រឿងផ្សំ ចេកណាំវ៉ាទុំស្រគៀល (កុំឱ្យទុំពេក) ស្ករក្រហម កំបោរ អំបិល ។ វិធីធ្វើ ១-ចេកណាំវ៉ាបកសំបក ត្រាំក្នុងទឹកកំបោរឱ្យបានកន្លះម៉ោង ឬ១ម៉ោង ទើបស្រង់ឡើងលាង ទឹក ឱ្យស្អាត ដាក់មួយកន្លែងឱ្យស្រោះទឹក ។២-យកឆ្នាំងខ្ទះចាក់ស្ករក្រហមចូល...
អានបន្ត ...
 

ឆា-មឹកដៃវែង

 
គ្រឿងផ្សំ៖ មឹក ស្ពៃចង្កឹះ ក្រូចឆ្មារ ប្រេងឆា ខ្ទឹមស គល់ស្លឹកគ្រៃ វិធីធ្វើ៖ ១- មឹក កន្លះគីឡូ, គល់ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ៣-៤ដើម, ខ្ទឹមស​ ២ដុំ, ម្ទេស, គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ដើម ,ទឹកក្រូចឆ្មា ២ស្លាបព្រា , ប្រេងឆា​២ស្លាបព្រា...
អានបន្ត ...
 

ភ្លា-សាច់គោឆៅ

 
គ្រឿងផ្សំ សាច់គោ ខ្ទឹមបារាំង ម្ទេសខ្មាំង ម្ទេសផ្លោក គល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ទឹកត្រី អំបិល ជីរអង្កាម ក្រូចឆ្មារ ។ វិធីធ្វើ យកសាច់គោហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ រួចប្រឡាក់អំបិល ដាក់ចានទុកមួយអន្លើ យកក្រូចឆ្មារមកចិត...
អានបន្ត ...
 

សម្ល-ម្ជូរព្រលិត

 
គ្រឿងផ្សំ ត្រីរ៉ស់ កំពិស ព្រលិត ក្រសាំង ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុប រំដេង ខ្ទឹមស ម្ទេសខ្មាំង ជីនាងវង ម្អម។ វិធីធ្វើ ១-ត្រីរ៉ស់សកស្រការ លាងទឹកឱ្យស្អាតហើយកាត់ជាកង់ៗ ។ កំពិសលាងទឹកឱ្យស្អាតរួចក្តិចក្បាល...
អានបន្ត ...
 

សម្ល-ម្ជូរព្រលិត

 
គ្រឿងផ្សំ ត្រីរ៉ស់ កំពិស ព្រលិត ក្រសាំង ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុប រំដេង ខ្ទឹមស ម្ទេសខ្មាំង ជីនាងវង ម្អម។ វិធីធ្វើ ១-ត្រីរ៉ស់សកស្រការ លាងទឹកឱ្យស្អាតហើយកាត់ជាកង់ៗ ។ កំពិសលាងទឹកឱ្យស្អាតរួចក្តិចក្បាល...
អានបន្ត ...
 
 

ឆា-មឹកឆាអំបិលម្រេច

 
គ្រឿងផ្សំ មឹកបន្ទះធំៗស្រស់ល្អ កន្លះគីឡូ, ប្រេងឆា៣ស្លាបព្រា, ខ្ទឹមស ៤ដុំធំបកសំបក ចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ដ្ឋ, ស្កកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្រេចម៉ដ្ឋ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, អំបិល២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, សាឡាដ១៥ក្រាម, ប៉េងប៉ោះហាវ៉ៃ...
អានបន្ត ...
 

បំពង-ចៀនជួន

 
គ្រឿងផ្សំ ត្រីត្រអោន ខ្ញី ខ្ទឹមស-ក្រហម សៀង ខ្លាញ់រាវ ទឹកខ្មេះ ឬក្រសាំង អំពិល។ វិធីធ្វើ យកខ្លាញ់ចាក់ក្នុងខ្ទះឱ្យក្តៅ ដាក់ត្រីចៀនឱ្យក្រៀម រួចយកខ្ទឹមស-ក្រហម ចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិត ខ្ញីហាន់ ជាសរសៃឆ្មារៗ...
អានបន្ត ...
 
 

សម្ល-ម្ជូរត្រកួន

 
គ្រឿងផ្សំ ត្រកួន ត្រីរ៉ស់ អំពិលទុំ ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ខ្ទឹមស ម្ទេសខ្មាំង រំដេង ជីនាងវង និងម្អម ។ វិធីធ្វើ ១-ត្រកួនក្តិចកាត់ចេញមួយចង្អុលដៃលាងទឹកឱ្យស្អាត ។ ត្រីរ៉ស់ត្រូវសកស្រការ ហើយលាងទឹក ឱ្យស្អាតកាត់ជាកង់ៗ...
អានបន្ត ...
 

ឆា-កាពិត្រប់ភ្លុក

 
គ្រឿងផ្សំ សាច់ជ្រូក ត្រប់ភ្លុក កាពិ ស្ករ ខ្ទឹមស ខ្លាញ់ ។ វិធីធ្វើ ត្រប់ភ្លុកត្រូវចិត្តសំបកកាត់ជាបួន ហើយចិតបញ្ឈរជាចំណិតក្រាស់ៗល្មម។ សាច់ជ្រូកត្រូវហាន់ជា បន្ទះស្តើងៗ យកខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឱ្យឈ្ងុយ...
អានបន្ត ...
 

ភ្លា-បង្កង

 
គ្រឿងផ្សំ៖ បង្កង មើមឆៃថាវ សណ្តែកបណ្តុះ ស្លឹកជីគ្រប់មុខ សាឡាត់ មើមការ៉ុត អំបិល ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ស្ករស ម្សៅស៊ុប សណ្តែកដីលីង ម្ទេសនាងដៃទុំ វ៉ាន់ស៊ុយ ។ វិធីធ្វើ៖ ១-បង្កងកាត់ក្បាលនិងកន្ទុយ យកទៅចំហុយឱ្យឆ្អិន...
អានបន្ត ...
 

អាំង-ងៀតសាច់គោ

 
គ្រឿងផ្សំ សាច់គោ ម្សៅស៊ុប អំបិលម៉ដ្ឋ ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ខ្ញី ក្រាម ម្រេច ។ វិធីធ្វើ យកសាច់គោជាដុំវែងៗ ប្រវែងមួយចង្អុលដៃ ប្រឡាក់និងអំបិលក្រាម (បុកឱ្យម៉ដ្ឋ) ចាក់ទឹកត្រី បន្តិច ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ...
អានបន្ត ...
 

សម្ល-ការីខ្មែរ

 
គ្រឿងផ្សំ សាច់មាន់ឬសាច់គោ ឬសាច់ទា ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រៀម រមៀត ខ្ជាយ រំដេង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម អំបិល គ្រាប់ការីគ្រប់មុខ ដំឡូងបារាំង ឬដំឡូងជ្វា ដូងទុំ ទឹកត្រី ។ វិធីធ្វើ សាច់លាងទឹកកាប់ជាដុំៗ ស្លឹកគ្រៃ...
អានបន្ត ...
 
 

ញាំ-ល្ហុង

 
គ្រឿងផ្សំ ល្ហុងពងមាន់ សាច់ជ្រូក កំពិស សណ្តែកដីលីង ជីរគ្រប់មុខ ខ្ទឹមស ម្ទេសខ្មាំង ទឹកខ្មេះ ឬក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី ស្ករស។ វិធីធ្វើ ១-ល្ហុងចិតសំបក ឈូសនិងដែកសំរាប់ឈូស។ សាច់ជ្រូកស្ងោរឱ្យឆ្អិន ហាន់ជាសរសៃល្អិតៗ។...
អានបន្ត ...
 

ញាំ-ញាំស្វាយ

 
គ្រឿងផ្សំ ស្វាយល្ហួត ហៃប៊ី សាច់ជ្រូក ជីរគ្រប់មុខ ម្ទេសខ្មាំង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សណ្តែកដីលីង ទឹកត្រី ស្ករស។ វិធីធ្វើ ១-ស្វាយល្ហួត ចិតសំបក សាប់ឱ្យល្អិតៗ សឹមចិតនិងកាំបិតមុខពីរ ចេញជាសរសៃៗ។២-សាច់ជ្រូកស្ងោរឆ្អិនហាន់សរសៃល្អិតៗ។...
អានបន្ត ...
 
 

ភ្លា-ប្រហុកគ្រឿងខ្ទិះ

 
គ្រឿងផ្សំ ប្រហុកសាច់ សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ត្រីឆ្អើ ដូងទុំ សណ្តែកដី គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀត សំបកក្រូចសើច គល់វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប ក្រសាំង ម្រះព្រេះ ត្រសក់...
អានបន្ត ...
 

ឆា-បាយឆាសាច់ក្តាមសមុទ្រ

 
គ្រឿងផ្សំ ខ្ទឹម ខ្លាញ់ជ្រូក សាច់ជ្រូក សាច់ក្តាម ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ម្រេច ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ សាច់ក្រក បាយ ប៉េងប៉ោះកំប៉ុង។ វិធីធ្វើ យកសាច់ជ្រូក និងខ្លាញ់ជ្រូកហាន់ជាចំណិតតូចៗ ក្តាមស្ងោរឱ្យឆ្អិនបេះយកតែសាច់...
អានបន្ត ...
 

ភ្លា-ខម៉ាំ

 
គ្រឿងផ្សំ ម៉ាំយួន ត្រីរ់ស់ សាច់ជ្រូក (សាច់បីជាន់) ត្រកួន ជីគ្រប់មុខ ខ្ទឹមស ស្រទបចេកខ្ចី។ វិធីធ្វើ ១-ត្រីរ៉ស់ត្រូវពន្លះយកឆ្អឹងចេញ ហើយហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ សាច់ជ្រូកត្រូវយកមកចិញ្ច្រាំ។ យកឆ្នាំង ដាក់ទឹកឱ្យល្មម...
អានបន្ត ...
 

សម្ល-អាម៉ុកខ្មែរ

 
គ្រឿងផ្សំ ត្រីរ៉ស់ ស្លឹកគ្រៃ ខ្ជាយ រមៀត ខ្ទឹមស ម្ទេសក្រៀម អំបិល ទឹកត្រី ស្លឹកក្រូចសើច រឺ សំបកក្រូចសើច ស្លឹកញ ដូងទុំ ប្រហុកសាច់។ វិធីធ្វើ យកត្រីមកពន្លះសាច់យកឆ្អឹងចេញ ហើយហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ។ ស្លឹកគ្រៃ...
អានបន្ត ...
 

សម្ល-អាម៉ុកខ្មែរ

 
គ្រឿងផ្សំ ត្រីរ៉ស់ ស្លឹកគ្រៃ ខ្ជាយ រមៀត ខ្ទឹមស ម្ទេសក្រៀម អំបិល ទឹកត្រី ស្លឹកក្រូចសើច រឺ សំបកក្រូចសើច ស្លឹកញ ដូងទុំ ប្រហុកសាច់។ វិធីធ្វើ យកត្រីមកពន្លះសាច់យកឆ្អឹងចេញ ហើយហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ។ ស្លឹកគ្រៃ...
អានបន្ត ...
 
 

អាំង-សាច់គោអាំងជ្រក់

 
គ្រឿងផ្សំ សាច់គោល្អ ម្ទេសក្រហម គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ជាយ សំបកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម គ្រឿងការី សណ្តែកដី ដូងទុំ អំបិលទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ឬស្សីធាងដូង។ វិធីធ្វើ ១- សាច់គោល្អហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ...
អានបន្ត ...
 

ញាំ-ញាំស្តៅ

 
គ្រឿងផ្សំ៖ ស្តៅ ត្រីរ៉ស់ សាច់ជ្រូក ត្រសក់ សណ្តែកដីលីង អំពិលទុំ ទឹកត្រី ស្ករស ម្ទេស។ វិធីធ្វើ៖ ១-ស្តៅស្រុះឱ្យឆ្អិនបេះតូចៗ។ ត្រីរ៉ស់អាំង បេះដុំប៉ុនមេដៃ។ សាច់ជ្រូកស្ងោរហាន់សរសៃល្អិតៗ ចិត និងកាំបិតមុខពីរជាសរសៃវែងៗ...
អានបន្ត ...
 
 

ញាំ-ទឹកគ្រឿងកាពិ

 
គ្រឿងផ្សំកាពិល្អ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេសខ្មាំង ត្រប់រោម ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ក្រូចឆ្មារ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ខ្លាញ់រាវដូងទុំ ត្រួយល្ពៅ ស្អំ ត្រកួន ត្រយូងចេក ត្រប់ស្រួយ សណ្តែកគួរ ត្រប់វែង ផ្កាស្នោ ផ្កាចំប៉ី។ វិធីធ្វើទឹកគ្រឿងកាពិមាន២បែប ១-យកត្រប់រោមទុំ...
អានបន្ត ...
 

ញាំ-កាពិភិញ

 
គ្រឿងផ្សំ សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ត្រីឆ្អើ ហៃប៊ី ខ្លាញ់រាវ គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម គល់វ៉ាន់ស៊ុយ សំបក ក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ខ្ជាយ កាពិ ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប សណ្តែកដី ត្រសក់ ត្រប់ស្រួយ។ វិធីធ្វើ ១-...
អានបន្ត ...
 

បំពង-ប្រហិតសាច់គោ

 
គ្រឿងផ្សំ សាច់គោ (សាច់ល្អ) ខ្លាញ់រាវ គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀត សំបកក្រូចសើច ឫសវ៉ាន់ ស៊ុយ ក្រូចឆ្មារ អំបិល ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប សាឡាដ ។ វិធីធ្វើ ១-សាច់គោហាន់ចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិត...
អានបន្ត ...
 

ញាំ-វិធីធ្វើជ្រក់សណ្តែកបណ្តុះ

 
គ្រឿងផ្សំ៖ សណ្តែកបណ្តុះ ទឹកបាយ  ស្ករស  អំបិល របៀបធ្វើ៖ លាងសណ្តែកបណ្តុះអោយ​ស្អាត រួចដាក់ក្នុង​ឆ្នាំង វឺអ្វី​ដែល​អាច​ដាក់​ទឹក​ក្តៅ​បាន។ ដាក់អំបិលអោយប្រៃ​បន្តិច  ដាក់​ស្ករស១ភាគ៣​នៃ​អំបិល។ ចាក់​ទឹក​បាយ​ដែល​ពុះ​ក្នុងឆ្នាំងសណ្តែកបណ្តុះ​...
អានបន្ត ...
 

បង្អែម-នំខ្នុរ (បង្អែមសៀម)

 
គ្រឿងផ្សំ៖ សណ្តែកបាយ​ ២៥០ក្រាម ស្ករស ២០០ក្រាម (បើមិនចូល​ចិត្ត​ផ្អែម បន្ថយស្ករ​បន្តិចក៏បាន​) ខ្ទិះដូង អំបិល​១ចឹប ពងទា ឫពងមាន់ ៨ គោះ​យក​តែ​ពងក្រហម របៀបធ្វើ៖ យក​សណ្តែកបាយ​ត្រាំ​ទឹក​ប្រហែល​ជា​៣ម៉ោង លាង​សណ្តែកបាយ​អោយ​ស្អាត​...
អានបន្ត ...
 
 

បង្អែម-ត្រប៉ែ

 
គ្រឿង​ផ្សំ អង្ករ​ដំណើប​ខ្មៅ ១​កំប៉ុង​ (កំប៉ុងទឹក​ដោះគោ​ខាប់​​) មេ​ដំបែ ២​គ្រាប់ ដូង​ខ្ចី(មាន​សាច់ក្រាស់​គួរសម)កោស​ហើយ មួយ​ចាន​ចង្កឹះ (មិន​ទាន់​ត្រូវ​ការ​ភ្លាម​ទេ ទាល់​តែ​ត្រប៉ែ​អាច​ញ៉ាំ​បាន​ទើប​ត្រូវ​ការ) របៀប​ធ្វើ ដាំ​បាយ​ដំណើប...
អានបន្ត ...
 

ញាំ-ស្វាយត្រីឆ្អើរ

 
គ្រឿងផ្សំ៖ ត្រីឆ្អើរ ស្វាយខ្ចី១ផ្លែ បង្គារក្រៀម សណ្តែកដីលីង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម(បើមាន) ស្ករស ទឹកត្រី របៀបធ្វើ៖ បេះត្រីឆ្អើរជាចំណិត​​តូចៗ។ ចិតសំបកស្វាយ រួចសាប់ជាសសៃៗ (បើឈូសបាន​សសៃម៉ត់ពេក)។ បុកបង្គារក្រៀម  បុកសណ្តែកដីលីង  បុកខ្ទឹមស  ហាន់ខ្ទឹមក្រហមស្តើងៗ។ ដាក់ត្រីឆ្អើរ...
អានបន្ត ...
 
 

ស្ងោរ-សាឡាដសងសាច់មាន់

 
គ្រឿងផ្សំ៖ សាច់មាន់សាឡាដសងវ៉ាន់ស៊ុយបង្គារក្រៀមយីហ៊ឺក្រៀមខ្ទឹមសស្ករសទឹកត្រីម្រេចអំបិលដុំស៊ុប(បើមាន) របៀបធ្វើ៖ • កាប់សាច់មាន់ជាដុំៗ ហាន់យីហ៊ឺក្រៀមជាចំណិតតូចៗ•  ដាំទឹកអោយពុះ បង់សាច់មាន់ បង្គារក្រៀម...
អានបន្ត ...
 

សម្ល-ខជើងជ្រូក

 
គ្រឿងផ្សំ៖ ជើងជ្រូក ខ្ទឹមស ស្ករស ទឹកត្រី ម្រេច អំបិល របៀបធ្វើ៖ កូរស្ករសអោយឡើងពណ៌កន្លាត ដាក់ជើងជ្រូកចូល លាយជាមួយខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ដាក់ទឹកត្រី ម្រេច អំបិល តាមរសជាត់ដែលចូលចិត្ត រំងាស់ទាល់តែជើងជ្រូកផុយ...
អានបន្ត ...
 

ឆា-ត្រប់

 
គ្រឿងផ្សំ៖ សាច់ជ្រូក(យកសាច់សុទ្ធ) ត្រប់ ខ្ទឹមបារាំង ប្រេងឆា ខ្ទឹមស  ស្ករស ប្រេងខ្យង ម្រេច ទឹកត្រី របៀបធ្វើ៖ ចិញ្ច្រាំសាច់ជ្រូក ដុតត្រប រួចបកសំបកចេញ រួចត្រប់១កាត់ជា​៣កំណាត់ ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមស ហាន់ខ្ទឹមបារាំង...
អានបន្ត ...
 

សម្ល-ឡុកឡាក់ត្រីខ

 
តើ​អ្នក​ធ្លាប់​តែ​ញុំា​ត្រី​ខ​កំប៉ុង​ធម្មតា​មែន​ទេ? តែ​ឥឡូវ​អ្នក​អាច​ច្នៃ​ត្រីខ​កំប៉ុង​នោះ​ឲ្យ​កាន់​តែ​មាន​ឱជារស​ឆ្ងាញ់​ថែម​ មួយ​កម្រិត​ទៀត។ Sabayសូម​ណែនាំ​វិធី​ច្នៃ​ត្រីខ​កំប៉ុង​នោះ​ដូច​ខាង​ក្រោម​...
អានបន្ត ...
 

ឆា-មឹកម្រិចខ្ចី

 
គ្រឿងផ្សំ មឹកស្រស់មួយ(៣០០ក្រាម) ម្រិចខ្ចី កន្លះខាំ, ការ៉ុត១០ក្រាមដើម ខ្ទឹម១ដើម,ខ្ញី២បន្ទះ,ខ្ទឹមស៣កំពឹល, សាលាដកន្លះខាំ ជីវ៉ាន់ស៊ុយ។ គ្រឿងផ្សំរសជាតិ ក-អំបិល១ស្លាបព្រាកាហ្វេ,ស្រា១ស្លាបព្រាកាហ្វេ,ម្សៅស៊ុនខ្នរ១ស្លាបព្រា...
អានបន្ត ...
 
 

សម្ល-ត្រីដំរី ចំហ៊ុយ ស្លឹកឈូក

 
គ្រឿងផ្សំ-ត្រីដំរី-ខ្ញី-ផ្សិត-គ្រាប់ឈូក-ប្រេងឆា-ទឹកសៀង-ប្រេងល្ង-ស្លឹកឈូកវិធីធ្វើ១- ឆារួមជាមួយគ្រាប់ឈូក មើមឈូក ផ្សិត អោយឈ្ងុយ ក្រោយមកបង់ម្សៅស៊ុប និង ប្រេងរុក្ខជាតិ ប្រេងល្ង អោយល្មម។២- ស្លឹកឈូក ...
អានបន្ត ...
 

បង្អែម-ទឹកក្រឡុកចេកអំបូង ម្នាស់

 
គ្រឿងផ្សំ៖ ម្នាស់ ចេក ទឹកឃ្មុំ ទឹកកក ១-​ ចេកអំបូង​ទុំ​ ១​ផ្លែ​,​ ទឹក​ម្នាស់​ កន្លះ​ពែង​ ,​ ទឹកឃ្មុំ​ ១​ស្លាបព្រា​បាយ​,​ ទឹកកក​ឈូស​ កន្លះ​ពែង​ ,​ ជី​អង្កាម​សម្រាប់​តុបតែង​លម្អ​២-​ ហាន់​ចេកអំបូង​...
អានបន្ត ...
 
 

សម្ល-ការីសាច់មាន់

 
គ្រឿងផ្សំ៖ សាច់មាន់ ដំឡូងជ្វា ឫ ​ដំឡូងបារាំង ត្រប់ (មិនបាច់ដាក់ក៏បាន​បើមិនចូលចិត្ត) ខ្ទឹមបារាំង គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ស្លឹកក្រូចសើច   រមៀត  រំដេង  ខ្ទឹមស  ខ្ទឹមក្រហម សណ្តែកដីលីង ម្ទេសឆ្អើរ គ្រឿងការី ខ្ទិះដូង ប្រហុក...
អានបន្ត ...
 

ណែម-សាច់បង្គា

 
គ្រឿង​ផ្សំ​៖ -បង្គាស្រស់-បង្គា​ក្រៀម-សាលាដ-ត្រសក់-នំបញ្ចុក-ដើម​គូឆាយ-សណ្ដែក​បណ្ដុះ-ជីរ-សំបក​បាញ់ត្រាង-ម្ទេស-សណ្ដែកដី​លីង គ្រឿង​ផ្សំ​រសជាតិ៖ -ទឹកត្រី-ស្ករស-ប៊ីចេង-ក្រូច​ឆ្មារ វិធីធ្វើ៖ ដំបូង​...
អានបន្ត ...
 

ញាំ-ស្តៅ

 
គ្រឿងផ្សំ៖ ត្រី​ (ត្រីឆ្តោរ ត្រីរ៉ស់ ត្រីទីឡាប់យ៉ា…ត្រីដែលមានស្រកាហើយមានសាច់ច្រើន) ស្តៅ (ផ្កានិងត្រួយ) សណ្តែកបណ្តុះ  ប៉េងប៉ោះ  ម្ទេសប្លោកបៃតងឫក្រហម ត្រសក់ អំពិលទុំ​  ប្រហុក (ប្រហុកសាច់)ស្ករស...
អានបន្ត ...
 

ស៊ុប-គុយទាវជ្រលក់បន្លែងស្រស់

 
គ្រឿងផ្សំ សាច់គោល្អ សាច់ជ្រូកបីជាន់ គុយទាវ សណ្តែកបណ្តុះ សាឡាដ ជីគ្រប់មុខ ត្រសក់ សំបកណែម ខ្លាញ់រាវ ទឹកដូងខ្ចី ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម រំដេង សណ្តែកដី ស្លឹកខ្ទឹម ម្ទេសខ្មាំង ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប។ វិធីធ្វើ ១-សាច់ជ្រូកបីជាន់ស្ងោរឱ្យឆ្អិនហាន់ជាបន្ទះៗ...
អានបន្ត ...
 

ស៊ុប-គុយទាវជ្រលក់បន្លែងស្រស់

 
គ្រឿងផ្សំ សាច់គោល្អ សាច់ជ្រូកបីជាន់ គុយទាវ សណ្តែកបណ្តុះ សាឡាដ ជីគ្រប់មុខ ត្រសក់ សំបកណែម ខ្លាញ់រាវ ទឹកដូងខ្ចី ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម រំដេង សណ្តែកដី ស្លឹកខ្ទឹម ម្ទេសខ្មាំង ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប។ វិធីធ្វើ ១-សាច់ជ្រូកបីជាន់ស្ងោរឱ្យឆ្អិនហាន់ជាបន្ទះៗ...
អានបន្ត ...
 
 

ស៊ុប-ក្តាម

 
គ្រឿងផ្សំ :-ប្រេងរុក្ខជាតិ ២ស្លាបព្រា-ម្សៅការី ២ស្លាបព្រា-ខ្ញីស្រស់ចិញ្ច្រាំម៉ត់ ២ស្លាបព្រា-ខ្ទឹមក្រហម ៣មើម ចិញ្ច្រាំម៉ត់-ល្ពៅក្រហម៨០០ក្រាម កាត់ដុំតូចៗ-ប៉េងប៉ោះ ២ផ្លែ (ចោលសម្បកនិងគ្រាប់រួចចិញ្រ្ចាំម៉ត់)-ទឹកស្ងោមាន់...
អានបន្ត ...
 

សម្ល-ម្ជូរខ្ទិះសាច់គោ

 
គ្រឿងផ្សំ៖ សាច់គោ (សាច់​កំភួន សាច់​ស្លម្ជូរគ្រឿង មិនបាច់​យក​សាច់​ផុយទេ) ម្នាស់ សណ្តែកកួរ គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ស្លឹកក្រូចសើច   រមៀត  រំដេង  ខ្ទឹមស  ខ្ទឹមក្រហម ម្ជូរសណ្តាន់ ឫ...
អានបន្ត ...
 
 

ចៃយ៉-ស៊ូស៊ីស្រោបស៊ុតមាន់

 
គ្រឿងផ្សំ៖ – ពងទា ១ – ២ គ្រាប់– បន្ទះសារាយសមុទ្រ (seaweed papers)– ប្រេងឆា ១ ស្លាព្រា– បាយស– ត្រសក់ ការ៉ុត-​ សាច់ក្តាម និងសាច់ត្រីស្រស់ វិធីធ្វើ៖ ជាដំបូងលោកអ្នកត្រូវ វៃពងទាអោយបែកហើយលាយគ្រឿង( អំបិល,ស្ករ,ប៊ីចេង...
អានបន្ត ...
 

សម្ល-ខត្រី

 
គ្រឿងផ្សំ៖ ត្រីរ៉ស់ រឺត្រីឆ្តោរ ស្ករសរឺស្ករត្នោត  អំបិល ម្រេច ទឹក​ត្រី  ខ្ទឹមស របៀបធ្វើ៖ លាងត្រីអោយស្អាត​ កាត់ជាកង់ៗ ​ប្រលាក់អំបិល  រួចផ្អាប់ទុក​រយៈពេល​១ម៉ោង ដើម្បី​អោយខទៅសាច់​ត្រី​រឹង​ល្អ។ ដាក់​ឆ្នាំងលើ​ភ្លើង​អោយ​ក្តៅចាក់​ស្ករសរី​ស្ករ​ត្នោតចូលរួចកូរអោយ​ឈ្ងុយនិងឡើង...
អានបន្ត ...
 

អាំង-ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកអាំង

 
គ្រឿងផ្សំ៖ ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកជាប់សាច់ ខ្ទឹមស ស្ករស អំបិល ទឹកត្រី ម្រេច ប្រេងខ្យង របៀបធ្វើ៖ កាប់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកជាបន្ទះៗដូចក្នុងរូបខាងលើ ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកដែលកាប់រួច ​ ដាក់ស្ករស អំបិល...
អានបន្ត ...
 

ឆា-ឡុកឡាក់សាច់គោ

 
គ្រឿង​ផ្សំ សាច់គោ (សាច់​ផុយ) សាឡាដ ប៉េងប៉ោះ សណ្តែកបារាំង ត្រសក់ ខ្ទឹម​បារាំង ក្រូចឆ្មា ខ្ទឹមស ប្រេង​ឆា ស្ករ អំបិល ម្រេច ប្រេងខ្យង របៀប​ធ្វើ ហាន់​សាច់​គោ​ជា​ដុំតូចៗ។ លាងបន្លែ​អោយស្អាត រួច​តំរៀប​សាឡាដក្នុង​ចាន។ ប៉េង​ប៉ោះ...
អានបន្ត ...
 

ឆា-ក្ដៅអន្ទង់

 
-បរិមាណ​មនុស្ស​ទទួលទាន ២នាក់ -រយៈពេល​ចម្អិន ៥នាទី-រយៈពេល​រៀបចំ​គ្រឿងផ្សំ ១៥នាទីគ្រឿង​ផ្សំ-អន្ទង់ ៣ខាំ-ខ្ទឹមស ១មើម-ស្លឹកក្រូច​សើច ១សន្លឹក-ខ្ជាយ ១ចំណិត-រំដេង ១​ចំណិត-គល់​ស្លឹកគ្រៃ ២គល់-ម្ទេស ១​គ្រាប់-ប៊ីចេង...
អានបន្ត ...
 
 

ឆា-ឆ្អឹងជំនីរបំពងម្នាស់

 
-បរិមាណមនុស្សទទួលទាន ៖ ២នាក់ -រយៈពេលរៀបចំគ្រឿងផ្សំ ៖ ១០នាទី-រយៈពេលចម្អិន ៖ ១៥នាទីគ្រឿងផ្សំ-ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ៣០០ក្រាម​(​៣ខាំ)-ម្នាស់ ១ចំហៀង-ខ្ទឹមស ៥០ក្រាម-ទឹកត្រី ១០មីលីលីត្រ-អំបិល...
អានបន្ត ...