រៀនធ្វើម្ហូប
អាំង-ភ្លៅមាន់ចំហុយគ្រឿងផ្សំជប៉ុន

គ្រឿងផ្សំ៖-ភ្លៅមាន់ប្រមាណ៨ភ្លៅដោយយកស្បែកវាជាប់ជាមួយផង-ទឹក១ពែង-ទឹកខ្មះកន្លះពែង-ទឹកសឿង១/៣ពែង-ស្ករស២ស្លាបព្រាបាយកន្លះ-ស្លឹកសរបកនិងហាន់ឲ្យតូចៗ-ម្ទេសហិរមួយផ្លែដោយយកគ្រាប់ចេញហាន់ជាចំណិតៗ-ស្លឹកខ្ទឹមវែង របៀបចម្អិន៖ទី១....
ឆា-បង្គាជាមួយទឹកឃ្មុំ

គ្រឿងផ្សំ– បង្គា 10 ទៅ 15 ក្បាល– ទឹកឃ្មុំ 2 ស្លាបព្រាបាយ– ប្រេងឆា 2 ស្លាបព្រា + 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ– ទឹកក្រូចឆ្មា 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ– ខ្ទឹមសជញ្ជ្រាំ 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ– អំបិល និងម្រេច– ខ្ទឹម(ដើម)...
ឆា-ភ្លាមីសួ របៀបកូរ៉េខាងត្បូង

ក-គ្រឿងផ្សំមីសួ (កូរ៉េខាងត្បូង) ឬមីសួ ធម្មតា 200g ស្ពៃខៀវ 300g សាច់គោសុទ្ធ 300g ការ៉ុត 1មើម ផ្សិតចំបើង (ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ឬ ផ្សិតតុងកូវក៏បាន) ខ្ទឹមបារាំងពាក់កណ្តាលផ្លែ ប្រេងឆា ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ...
ឆា-ម្ហូបចិន Bourbon Chicken

នៅថ្ងៃនេះ សូមណែនាំប្រិយមិត្តឲ្យស្គាល់នូវមុខម្ហូបចិនមួយមុខដែលងាយស្រួល ចម្អិននិងធានាថាមានរសជាតិឆ្ងាញ់មែនទែនគឺម្ហូបដែលមានឈ្មោះថា Bourbon Chicken។តើម្ហូបមួយនេះមានគ្រឿងផ្សំនិងរបៀបធ្វើយ៉ាងម៉េចខ្លះទៅ? គ្រឿងផ្សំBourbonChicken៖-សាច់ទ្រូងមាន់ប្រមាណ....
ស៊ុប-នំបញ្ចុកខគោ

ក-គ្រឿងផ្សំឆ្អឹងគោ 1kg ខ្ញីមួយឬពីរមើម ខ្ទឹមបារាំងមួយឬពីរមើម ប្រហិតសាច់គោ 5ខាំ សរសៃគោ 5ខាំ ខ្ទឹមស្លឹកជីរក្រអូប អំបិល ម្សៅស៊ុប ក្រូចឆ្មារ ស្ករ សណ្តែកបណ្តុះ ស្លឹកគ្រៃចិញ្ច្រាំ ម្ទេសម៉ត់...
អាំង-នំបុ័ងសាច់មាន់តេរីយ៉ាគី

គ្រាន់តែកែខៃបន្តិចពីម្ហូបជប៉ុន អ្នកអាចចម្អិនសាច់មាន់ Teriyaki ឱ្យទៅជាអាហារពេលព្រឹកនិងនំបុ័ងក្តៅស្រួយ បូកផ្សំនិងរសជាតិសាច់មាន់ប្រឡាក់គ្រឿង Teriyaki ដ៏ឆ្ងាញ់ពិសា ។ ក-គ្រឿងផ្សំសាច់មាន់សុទ្ធ...
អាំង-មាន់ ស្រវឹង ABC

គ្រឿងផ្សំ-ស្រាបៀ ABC ១កំប៉ុង-ស្លឹកក្រូចសើច៤សន្លឹក-គល់ស្លឹកគ្រៃ ១ដើម-មាន់ ១ក្បាល-រំដេង ៣ចំណិត-ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ-ស្ករស-៥ស្លាបព្រាកាហ្វេ-ម្សៅស៊ុប ៥ស្លាបព្រាកាហ្វេ-ម្រេច ៥ស្លាបព្រាកាហ្វេ-ប្រេងខ្យង...
សម្ល-បបរគ្រឿង

គ្រឿងផ្សំ៖ ១. សាច់ជ្រូក ឆ្អឹងជ្រូក (យកឆ្អឹងស៊ុប)២. ផ្សិតក្រៀម៣. ការ៉ុត ដំឡូងបារាំង ផ្សិតចំបើង ខ្ទឹមបារាំង សណ្តែកបណ្តុះ ជីបន្លា៤. សៀងផ្អែម៥. អង្ករ៦. ដុំស៊ុប ស្ករស អំបិល ម្រេច ទឹកត្រី...
ស៊ុប-ឆ្អឹងស៊ុប

ខណៈដែលអាហារប្រភេទបន្ឡែ ឬផ្ឡែឈើ បើសិនយកទៅស្ងោរ ឬស្រុសយូរពេក គុណភាពខាងអាហារ នឹងត្រូវរលាយអស់ ទៅតាមកម្តៅនោះ ផ្ទុយទៅវិញ ប្រសិនបើឆ្អឹងសត្វស្ងោរ ឬរម្ងាស់ធ្វើទឹកស៊ុប...
បង្អែម-បបរដំឡូងជ្វា

គ្រឿងផ្សំដំឡូងជ្វា កំបោរ គ្រាប់សាគូ ស្ករស ដូងទុំ អំបិល។ វិធីធ្វើ ១-ដំឡូងជ្វាចិតសំបកលាងទឹក កាត់ជាដុំធំល្មម ត្រាំទឹកកំបោរកន្លះម៉ោង ។២-គ្រាប់សាគូលាងទឹក។៣-ដូងទុំកោសពូតយកខ្ទិះដើមផ្សេង យកចុងខ្ទិះផ្សេង...
បង្អែម-ចេកឆឹងស្ករ

គ្រឿងផ្សំ ចេកណាំវ៉ាទុំស្រគៀល (កុំឱ្យទុំពេក) ស្ករក្រហម កំបោរ អំបិល ។ វិធីធ្វើ ១-ចេកណាំវ៉ាបកសំបក ត្រាំក្នុងទឹកកំបោរឱ្យបានកន្លះម៉ោង ឬ១ម៉ោង ទើបស្រង់ឡើងលាង ទឹក ឱ្យស្អាត ដាក់មួយកន្លែងឱ្យស្រោះទឹក ។២-យកឆ្នាំងខ្ទះចាក់ស្ករក្រហមចូល...
ឆា-មឹកដៃវែង

គ្រឿងផ្សំ៖ មឹក ស្ពៃចង្កឹះ ក្រូចឆ្មារ ប្រេងឆា ខ្ទឹមស គល់ស្លឹកគ្រៃ វិធីធ្វើ៖ ១- មឹក កន្លះគីឡូ, គល់ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ៣-៤ដើម, ខ្ទឹមស ២ដុំ, ម្ទេស, គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ដើម ,ទឹកក្រូចឆ្មា ២ស្លាបព្រា , ប្រេងឆា២ស្លាបព្រា...
ភ្លា-សាច់គោឆៅ

គ្រឿងផ្សំ សាច់គោ ខ្ទឹមបារាំង ម្ទេសខ្មាំង ម្ទេសផ្លោក គល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ទឹកត្រី អំបិល ជីរអង្កាម ក្រូចឆ្មារ ។ វិធីធ្វើ យកសាច់គោហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ រួចប្រឡាក់អំបិល ដាក់ចានទុកមួយអន្លើ យកក្រូចឆ្មារមកចិត...
សម្ល-ម្ជូរព្រលិត

គ្រឿងផ្សំ ត្រីរ៉ស់ កំពិស ព្រលិត ក្រសាំង ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុប រំដេង ខ្ទឹមស ម្ទេសខ្មាំង ជីនាងវង ម្អម។ វិធីធ្វើ ១-ត្រីរ៉ស់សកស្រការ លាងទឹកឱ្យស្អាតហើយកាត់ជាកង់ៗ ។ កំពិសលាងទឹកឱ្យស្អាតរួចក្តិចក្បាល...
សម្ល-ម្ជូរព្រលិត

គ្រឿងផ្សំ ត្រីរ៉ស់ កំពិស ព្រលិត ក្រសាំង ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុប រំដេង ខ្ទឹមស ម្ទេសខ្មាំង ជីនាងវង ម្អម។ វិធីធ្វើ ១-ត្រីរ៉ស់សកស្រការ លាងទឹកឱ្យស្អាតហើយកាត់ជាកង់ៗ ។ កំពិសលាងទឹកឱ្យស្អាតរួចក្តិចក្បាល...
ឆា-មឹកឆាអំបិលម្រេច

គ្រឿងផ្សំ មឹកបន្ទះធំៗស្រស់ល្អ កន្លះគីឡូ, ប្រេងឆា៣ស្លាបព្រា, ខ្ទឹមស ៤ដុំធំបកសំបក ចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ដ្ឋ, ស្កកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្រេចម៉ដ្ឋ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, អំបិល២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, សាឡាដ១៥ក្រាម, ប៉េងប៉ោះហាវ៉ៃ...
បំពង-ចៀនជួន

គ្រឿងផ្សំ ត្រីត្រអោន ខ្ញី ខ្ទឹមស-ក្រហម សៀង ខ្លាញ់រាវ ទឹកខ្មេះ ឬក្រសាំង អំពិល។ វិធីធ្វើ យកខ្លាញ់ចាក់ក្នុងខ្ទះឱ្យក្តៅ ដាក់ត្រីចៀនឱ្យក្រៀម រួចយកខ្ទឹមស-ក្រហម ចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិត ខ្ញីហាន់ ជាសរសៃឆ្មារៗ...
សម្ល-ម្ជូរត្រកួន

គ្រឿងផ្សំ ត្រកួន ត្រីរ៉ស់ អំពិលទុំ ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ខ្ទឹមស ម្ទេសខ្មាំង រំដេង ជីនាងវង និងម្អម ។ វិធីធ្វើ ១-ត្រកួនក្តិចកាត់ចេញមួយចង្អុលដៃលាងទឹកឱ្យស្អាត ។ ត្រីរ៉ស់ត្រូវសកស្រការ ហើយលាងទឹក ឱ្យស្អាតកាត់ជាកង់ៗ...
ឆា-កាពិត្រប់ភ្លុក

គ្រឿងផ្សំ សាច់ជ្រូក ត្រប់ភ្លុក កាពិ ស្ករ ខ្ទឹមស ខ្លាញ់ ។ វិធីធ្វើ ត្រប់ភ្លុកត្រូវចិត្តសំបកកាត់ជាបួន ហើយចិតបញ្ឈរជាចំណិតក្រាស់ៗល្មម។ សាច់ជ្រូកត្រូវហាន់ជា បន្ទះស្តើងៗ យកខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឱ្យឈ្ងុយ...
ភ្លា-បង្កង

គ្រឿងផ្សំ៖ បង្កង មើមឆៃថាវ សណ្តែកបណ្តុះ ស្លឹកជីគ្រប់មុខ សាឡាត់ មើមការ៉ុត អំបិល ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ស្ករស ម្សៅស៊ុប សណ្តែកដីលីង ម្ទេសនាងដៃទុំ វ៉ាន់ស៊ុយ ។ វិធីធ្វើ៖ ១-បង្កងកាត់ក្បាលនិងកន្ទុយ យកទៅចំហុយឱ្យឆ្អិន...
អាំង-ងៀតសាច់គោ

គ្រឿងផ្សំ សាច់គោ ម្សៅស៊ុប អំបិលម៉ដ្ឋ ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ខ្ញី ក្រាម ម្រេច ។ វិធីធ្វើ យកសាច់គោជាដុំវែងៗ ប្រវែងមួយចង្អុលដៃ ប្រឡាក់និងអំបិលក្រាម (បុកឱ្យម៉ដ្ឋ) ចាក់ទឹកត្រី បន្តិច ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ...
សម្ល-ការីខ្មែរ

គ្រឿងផ្សំ សាច់មាន់ឬសាច់គោ ឬសាច់ទា ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រៀម រមៀត ខ្ជាយ រំដេង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម អំបិល គ្រាប់ការីគ្រប់មុខ ដំឡូងបារាំង ឬដំឡូងជ្វា ដូងទុំ ទឹកត្រី ។ វិធីធ្វើ សាច់លាងទឹកកាប់ជាដុំៗ ស្លឹកគ្រៃ...
ញាំ-ល្ហុង

គ្រឿងផ្សំ ល្ហុងពងមាន់ សាច់ជ្រូក កំពិស សណ្តែកដីលីង ជីរគ្រប់មុខ ខ្ទឹមស ម្ទេសខ្មាំង ទឹកខ្មេះ ឬក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី ស្ករស។ វិធីធ្វើ ១-ល្ហុងចិតសំបក ឈូសនិងដែកសំរាប់ឈូស។ សាច់ជ្រូកស្ងោរឱ្យឆ្អិន ហាន់ជាសរសៃល្អិតៗ។...
ញាំ-ញាំស្វាយ

គ្រឿងផ្សំ ស្វាយល្ហួត ហៃប៊ី សាច់ជ្រូក ជីរគ្រប់មុខ ម្ទេសខ្មាំង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សណ្តែកដីលីង ទឹកត្រី ស្ករស។ វិធីធ្វើ ១-ស្វាយល្ហួត ចិតសំបក សាប់ឱ្យល្អិតៗ សឹមចិតនិងកាំបិតមុខពីរ ចេញជាសរសៃៗ។២-សាច់ជ្រូកស្ងោរឆ្អិនហាន់សរសៃល្អិតៗ។...
ភ្លា-ប្រហុកគ្រឿងខ្ទិះ

គ្រឿងផ្សំ ប្រហុកសាច់ សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ត្រីឆ្អើ ដូងទុំ សណ្តែកដី គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀត សំបកក្រូចសើច គល់វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប ក្រសាំង ម្រះព្រេះ ត្រសក់...
ឆា-បាយឆាសាច់ក្តាមសមុទ្រ

គ្រឿងផ្សំ ខ្ទឹម ខ្លាញ់ជ្រូក សាច់ជ្រូក សាច់ក្តាម ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ម្រេច ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ សាច់ក្រក បាយ ប៉េងប៉ោះកំប៉ុង។ វិធីធ្វើ យកសាច់ជ្រូក និងខ្លាញ់ជ្រូកហាន់ជាចំណិតតូចៗ ក្តាមស្ងោរឱ្យឆ្អិនបេះយកតែសាច់...
ភ្លា-ខម៉ាំ

គ្រឿងផ្សំ ម៉ាំយួន ត្រីរ់ស់ សាច់ជ្រូក (សាច់បីជាន់) ត្រកួន ជីគ្រប់មុខ ខ្ទឹមស ស្រទបចេកខ្ចី។ វិធីធ្វើ ១-ត្រីរ៉ស់ត្រូវពន្លះយកឆ្អឹងចេញ ហើយហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ សាច់ជ្រូកត្រូវយកមកចិញ្ច្រាំ។ យកឆ្នាំង ដាក់ទឹកឱ្យល្មម...
សម្ល-អាម៉ុកខ្មែរ

គ្រឿងផ្សំ ត្រីរ៉ស់ ស្លឹកគ្រៃ ខ្ជាយ រមៀត ខ្ទឹមស ម្ទេសក្រៀម អំបិល ទឹកត្រី ស្លឹកក្រូចសើច រឺ សំបកក្រូចសើច ស្លឹកញ ដូងទុំ ប្រហុកសាច់។ វិធីធ្វើ យកត្រីមកពន្លះសាច់យកឆ្អឹងចេញ ហើយហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ។ ស្លឹកគ្រៃ...
សម្ល-អាម៉ុកខ្មែរ

គ្រឿងផ្សំ ត្រីរ៉ស់ ស្លឹកគ្រៃ ខ្ជាយ រមៀត ខ្ទឹមស ម្ទេសក្រៀម អំបិល ទឹកត្រី ស្លឹកក្រូចសើច រឺ សំបកក្រូចសើច ស្លឹកញ ដូងទុំ ប្រហុកសាច់។ វិធីធ្វើ យកត្រីមកពន្លះសាច់យកឆ្អឹងចេញ ហើយហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ។ ស្លឹកគ្រៃ...
អាំង-សាច់គោអាំងជ្រក់

គ្រឿងផ្សំ សាច់គោល្អ ម្ទេសក្រហម គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ជាយ សំបកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម គ្រឿងការី សណ្តែកដី ដូងទុំ អំបិលទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ឬស្សីធាងដូង។ វិធីធ្វើ ១- សាច់គោល្អហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ...
ញាំ-ញាំស្តៅ

គ្រឿងផ្សំ៖ ស្តៅ ត្រីរ៉ស់ សាច់ជ្រូក ត្រសក់ សណ្តែកដីលីង អំពិលទុំ ទឹកត្រី ស្ករស ម្ទេស។ វិធីធ្វើ៖ ១-ស្តៅស្រុះឱ្យឆ្អិនបេះតូចៗ។ ត្រីរ៉ស់អាំង បេះដុំប៉ុនមេដៃ។ សាច់ជ្រូកស្ងោរហាន់សរសៃល្អិតៗ ចិត និងកាំបិតមុខពីរជាសរសៃវែងៗ...
ញាំ-ទឹកគ្រឿងកាពិ

គ្រឿងផ្សំកាពិល្អ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេសខ្មាំង ត្រប់រោម ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ក្រូចឆ្មារ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ខ្លាញ់រាវដូងទុំ ត្រួយល្ពៅ ស្អំ ត្រកួន ត្រយូងចេក ត្រប់ស្រួយ សណ្តែកគួរ ត្រប់វែង ផ្កាស្នោ ផ្កាចំប៉ី។ វិធីធ្វើទឹកគ្រឿងកាពិមាន២បែប ១-យកត្រប់រោមទុំ...
ញាំ-កាពិភិញ

គ្រឿងផ្សំ សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ត្រីឆ្អើ ហៃប៊ី ខ្លាញ់រាវ គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម គល់វ៉ាន់ស៊ុយ សំបក ក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ខ្ជាយ កាពិ ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប សណ្តែកដី ត្រសក់ ត្រប់ស្រួយ។ វិធីធ្វើ ១-...
បំពង-ប្រហិតសាច់គោ

គ្រឿងផ្សំ សាច់គោ (សាច់ល្អ) ខ្លាញ់រាវ គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀត សំបកក្រូចសើច ឫសវ៉ាន់ ស៊ុយ ក្រូចឆ្មារ អំបិល ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប សាឡាដ ។ វិធីធ្វើ ១-សាច់គោហាន់ចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិត...
ញាំ-វិធីធ្វើជ្រក់សណ្តែកបណ្តុះ

គ្រឿងផ្សំ៖ សណ្តែកបណ្តុះ ទឹកបាយ ស្ករស អំបិល របៀបធ្វើ៖ លាងសណ្តែកបណ្តុះអោយស្អាត រួចដាក់ក្នុងឆ្នាំង វឺអ្វីដែលអាចដាក់ទឹកក្តៅបាន។ ដាក់អំបិលអោយប្រៃបន្តិច ដាក់ស្ករស១ភាគ៣នៃអំបិល។ ចាក់ទឹកបាយដែលពុះក្នុងឆ្នាំងសណ្តែកបណ្តុះ...
បង្អែម-នំខ្នុរ (បង្អែមសៀម)

គ្រឿងផ្សំ៖ សណ្តែកបាយ ២៥០ក្រាម ស្ករស ២០០ក្រាម (បើមិនចូលចិត្តផ្អែម បន្ថយស្ករបន្តិចក៏បាន) ខ្ទិះដូង អំបិល១ចឹប ពងទា ឫពងមាន់ ៨ គោះយកតែពងក្រហម របៀបធ្វើ៖ យកសណ្តែកបាយត្រាំទឹកប្រហែលជា៣ម៉ោង លាងសណ្តែកបាយអោយស្អាត...
បង្អែម-ត្រប៉ែ

គ្រឿងផ្សំ អង្ករដំណើបខ្មៅ ១កំប៉ុង (កំប៉ុងទឹកដោះគោខាប់) មេដំបែ ២គ្រាប់ ដូងខ្ចី(មានសាច់ក្រាស់គួរសម)កោសហើយ មួយចានចង្កឹះ (មិនទាន់ត្រូវការភ្លាមទេ ទាល់តែត្រប៉ែអាចញ៉ាំបានទើបត្រូវការ) របៀបធ្វើ ដាំបាយដំណើប...
ញាំ-ស្វាយត្រីឆ្អើរ

គ្រឿងផ្សំ៖ ត្រីឆ្អើរ ស្វាយខ្ចី១ផ្លែ បង្គារក្រៀម សណ្តែកដីលីង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម(បើមាន) ស្ករស ទឹកត្រី របៀបធ្វើ៖ បេះត្រីឆ្អើរជាចំណិតតូចៗ។ ចិតសំបកស្វាយ រួចសាប់ជាសសៃៗ (បើឈូសបានសសៃម៉ត់ពេក)។ បុកបង្គារក្រៀម បុកសណ្តែកដីលីង បុកខ្ទឹមស ហាន់ខ្ទឹមក្រហមស្តើងៗ។ ដាក់ត្រីឆ្អើរ...
ស្ងោរ-សាឡាដសងសាច់មាន់

គ្រឿងផ្សំ៖ សាច់មាន់សាឡាដសងវ៉ាន់ស៊ុយបង្គារក្រៀមយីហ៊ឺក្រៀមខ្ទឹមសស្ករសទឹកត្រីម្រេចអំបិលដុំស៊ុប(បើមាន) របៀបធ្វើ៖ • កាប់សាច់មាន់ជាដុំៗ ហាន់យីហ៊ឺក្រៀមជាចំណិតតូចៗ• ដាំទឹកអោយពុះ បង់សាច់មាន់ បង្គារក្រៀម...
សម្ល-ខជើងជ្រូក

គ្រឿងផ្សំ៖ ជើងជ្រូក ខ្ទឹមស ស្ករស ទឹកត្រី ម្រេច អំបិល របៀបធ្វើ៖ កូរស្ករសអោយឡើងពណ៌កន្លាត ដាក់ជើងជ្រូកចូល លាយជាមួយខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ដាក់ទឹកត្រី ម្រេច អំបិល តាមរសជាត់ដែលចូលចិត្ត រំងាស់ទាល់តែជើងជ្រូកផុយ...
ឆា-ត្រប់

គ្រឿងផ្សំ៖ សាច់ជ្រូក(យកសាច់សុទ្ធ) ត្រប់ ខ្ទឹមបារាំង ប្រេងឆា ខ្ទឹមស ស្ករស ប្រេងខ្យង ម្រេច ទឹកត្រី របៀបធ្វើ៖ ចិញ្ច្រាំសាច់ជ្រូក ដុតត្រប រួចបកសំបកចេញ រួចត្រប់១កាត់ជា៣កំណាត់ ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមស ហាន់ខ្ទឹមបារាំង...
សម្ល-ឡុកឡាក់ត្រីខ

តើអ្នកធ្លាប់តែញុំាត្រីខកំប៉ុងធម្មតាមែនទេ? តែឥឡូវអ្នកអាចច្នៃត្រីខកំប៉ុងនោះឲ្យកាន់តែមានឱជារសឆ្ងាញ់ថែម មួយកម្រិតទៀត។ Sabayសូមណែនាំវិធីច្នៃត្រីខកំប៉ុងនោះដូចខាងក្រោម...
ឆា-មឹកម្រិចខ្ចី

គ្រឿងផ្សំ មឹកស្រស់មួយ(៣០០ក្រាម) ម្រិចខ្ចី កន្លះខាំ, ការ៉ុត១០ក្រាមដើម ខ្ទឹម១ដើម,ខ្ញី២បន្ទះ,ខ្ទឹមស៣កំពឹល, សាលាដកន្លះខាំ ជីវ៉ាន់ស៊ុយ។ គ្រឿងផ្សំរសជាតិ ក-អំបិល១ស្លាបព្រាកាហ្វេ,ស្រា១ស្លាបព្រាកាហ្វេ,ម្សៅស៊ុនខ្នរ១ស្លាបព្រា...
សម្ល-ត្រីដំរី ចំហ៊ុយ ស្លឹកឈូក

គ្រឿងផ្សំ-ត្រីដំរី-ខ្ញី-ផ្សិត-គ្រាប់ឈូក-ប្រេងឆា-ទឹកសៀង-ប្រេងល្ង-ស្លឹកឈូកវិធីធ្វើ១- ឆារួមជាមួយគ្រាប់ឈូក មើមឈូក ផ្សិត អោយឈ្ងុយ ក្រោយមកបង់ម្សៅស៊ុប និង ប្រេងរុក្ខជាតិ ប្រេងល្ង អោយល្មម។២- ស្លឹកឈូក ...
បង្អែម-ទឹកក្រឡុកចេកអំបូង ម្នាស់

គ្រឿងផ្សំ៖ ម្នាស់ ចេក ទឹកឃ្មុំ ទឹកកក ១- ចេកអំបូងទុំ ១ផ្លែ, ទឹកម្នាស់ កន្លះពែង , ទឹកឃ្មុំ ១ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកកកឈូស កន្លះពែង , ជីអង្កាមសម្រាប់តុបតែងលម្អ២- ហាន់ចេកអំបូង...
សម្ល-ការីសាច់មាន់

គ្រឿងផ្សំ៖ សាច់មាន់ ដំឡូងជ្វា ឫ ដំឡូងបារាំង ត្រប់ (មិនបាច់ដាក់ក៏បានបើមិនចូលចិត្ត) ខ្ទឹមបារាំង គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ស្លឹកក្រូចសើច រមៀត រំដេង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សណ្តែកដីលីង ម្ទេសឆ្អើរ គ្រឿងការី ខ្ទិះដូង ប្រហុក...
ណែម-សាច់បង្គា

គ្រឿងផ្សំ៖ -បង្គាស្រស់-បង្គាក្រៀម-សាលាដ-ត្រសក់-នំបញ្ចុក-ដើមគូឆាយ-សណ្ដែកបណ្ដុះ-ជីរ-សំបកបាញ់ត្រាង-ម្ទេស-សណ្ដែកដីលីង គ្រឿងផ្សំរសជាតិ៖ -ទឹកត្រី-ស្ករស-ប៊ីចេង-ក្រូចឆ្មារ វិធីធ្វើ៖ ដំបូង...
ញាំ-ស្តៅ

គ្រឿងផ្សំ៖ ត្រី (ត្រីឆ្តោរ ត្រីរ៉ស់ ត្រីទីឡាប់យ៉ា…ត្រីដែលមានស្រកាហើយមានសាច់ច្រើន) ស្តៅ (ផ្កានិងត្រួយ) សណ្តែកបណ្តុះ ប៉េងប៉ោះ ម្ទេសប្លោកបៃតងឫក្រហម ត្រសក់ អំពិលទុំ ប្រហុក (ប្រហុកសាច់)ស្ករស...
ស៊ុប-គុយទាវជ្រលក់បន្លែងស្រស់

គ្រឿងផ្សំ សាច់គោល្អ សាច់ជ្រូកបីជាន់ គុយទាវ សណ្តែកបណ្តុះ សាឡាដ ជីគ្រប់មុខ ត្រសក់ សំបកណែម ខ្លាញ់រាវ ទឹកដូងខ្ចី ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម រំដេង សណ្តែកដី ស្លឹកខ្ទឹម ម្ទេសខ្មាំង ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប។ វិធីធ្វើ ១-សាច់ជ្រូកបីជាន់ស្ងោរឱ្យឆ្អិនហាន់ជាបន្ទះៗ...
ស៊ុប-គុយទាវជ្រលក់បន្លែងស្រស់

គ្រឿងផ្សំ សាច់គោល្អ សាច់ជ្រូកបីជាន់ គុយទាវ សណ្តែកបណ្តុះ សាឡាដ ជីគ្រប់មុខ ត្រសក់ សំបកណែម ខ្លាញ់រាវ ទឹកដូងខ្ចី ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម រំដេង សណ្តែកដី ស្លឹកខ្ទឹម ម្ទេសខ្មាំង ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប។ វិធីធ្វើ ១-សាច់ជ្រូកបីជាន់ស្ងោរឱ្យឆ្អិនហាន់ជាបន្ទះៗ...
ស៊ុប-ក្តាម

គ្រឿងផ្សំ :-ប្រេងរុក្ខជាតិ ២ស្លាបព្រា-ម្សៅការី ២ស្លាបព្រា-ខ្ញីស្រស់ចិញ្ច្រាំម៉ត់ ២ស្លាបព្រា-ខ្ទឹមក្រហម ៣មើម ចិញ្ច្រាំម៉ត់-ល្ពៅក្រហម៨០០ក្រាម កាត់ដុំតូចៗ-ប៉េងប៉ោះ ២ផ្លែ (ចោលសម្បកនិងគ្រាប់រួចចិញ្រ្ចាំម៉ត់)-ទឹកស្ងោមាន់...
សម្ល-ម្ជូរខ្ទិះសាច់គោ

គ្រឿងផ្សំ៖ សាច់គោ (សាច់កំភួន សាច់ស្លម្ជូរគ្រឿង មិនបាច់យកសាច់ផុយទេ) ម្នាស់ សណ្តែកកួរ គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ស្លឹកក្រូចសើច រមៀត រំដេង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ជូរសណ្តាន់ ឫ...
ចៃយ៉-ស៊ូស៊ីស្រោបស៊ុតមាន់

គ្រឿងផ្សំ៖ – ពងទា ១ – ២ គ្រាប់– បន្ទះសារាយសមុទ្រ (seaweed papers)– ប្រេងឆា ១ ស្លាព្រា– បាយស– ត្រសក់ ការ៉ុត- សាច់ក្តាម និងសាច់ត្រីស្រស់ វិធីធ្វើ៖ ជាដំបូងលោកអ្នកត្រូវ វៃពងទាអោយបែកហើយលាយគ្រឿង( អំបិល,ស្ករ,ប៊ីចេង...
សម្ល-ខត្រី

គ្រឿងផ្សំ៖ ត្រីរ៉ស់ រឺត្រីឆ្តោរ ស្ករសរឺស្ករត្នោត អំបិល ម្រេច ទឹកត្រី ខ្ទឹមស របៀបធ្វើ៖ លាងត្រីអោយស្អាត កាត់ជាកង់ៗ ប្រលាក់អំបិល រួចផ្អាប់ទុករយៈពេល១ម៉ោង ដើម្បីអោយខទៅសាច់ត្រីរឹងល្អ។ ដាក់ឆ្នាំងលើភ្លើងអោយក្តៅចាក់ស្ករសរីស្ករត្នោតចូលរួចកូរអោយឈ្ងុយនិងឡើង...
អាំង-ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកអាំង

គ្រឿងផ្សំ៖ ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកជាប់សាច់ ខ្ទឹមស ស្ករស អំបិល ទឹកត្រី ម្រេច ប្រេងខ្យង របៀបធ្វើ៖ កាប់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកជាបន្ទះៗដូចក្នុងរូបខាងលើ ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកដែលកាប់រួច ដាក់ស្ករស អំបិល...
ឆា-ឡុកឡាក់សាច់គោ

គ្រឿងផ្សំ សាច់គោ (សាច់ផុយ) សាឡាដ ប៉េងប៉ោះ សណ្តែកបារាំង ត្រសក់ ខ្ទឹមបារាំង ក្រូចឆ្មា ខ្ទឹមស ប្រេងឆា ស្ករ អំបិល ម្រេច ប្រេងខ្យង របៀបធ្វើ ហាន់សាច់គោជាដុំតូចៗ។ លាងបន្លែអោយស្អាត រួចតំរៀបសាឡាដក្នុងចាន។ ប៉េងប៉ោះ...
ឆា-ក្ដៅអន្ទង់

-បរិមាណមនុស្សទទួលទាន ២នាក់ -រយៈពេលចម្អិន ៥នាទី-រយៈពេលរៀបចំគ្រឿងផ្សំ ១៥នាទីគ្រឿងផ្សំ-អន្ទង់ ៣ខាំ-ខ្ទឹមស ១មើម-ស្លឹកក្រូចសើច ១សន្លឹក-ខ្ជាយ ១ចំណិត-រំដេង ១ចំណិត-គល់ស្លឹកគ្រៃ ២គល់-ម្ទេស ១គ្រាប់-ប៊ីចេង...
ឆា-ឆ្អឹងជំនីរបំពងម្នាស់

-បរិមាណមនុស្សទទួលទាន ៖ ២នាក់ -រយៈពេលរៀបចំគ្រឿងផ្សំ ៖ ១០នាទី-រយៈពេលចម្អិន ៖ ១៥នាទីគ្រឿងផ្សំ-ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ៣០០ក្រាម(៣ខាំ)-ម្នាស់ ១ចំហៀង-ខ្ទឹមស ៥០ក្រាម-ទឹកត្រី ១០មីលីលីត្រ-អំបិល...